Bagt selleri med brunet smør

Bagt selleri med brunet smør


Ingredienser

10 personer

  • 1,4 kg selleri (ca. 2 stk)
  • 400 g salt
  • 400 g timian

Brunet smørsauce:

  • 100 g brunet smør
  • 50 ml vand
  • 40 ml OSCAR® Stegt Smag krydderi
  • 25 g OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta

Svampebouillon:

  • 4 dl OSCAR® Signature Grønsagsbouillon Økologisk
  • 20 ml OSCAR® Svampefond koncentrat

Pynt:

  • 5 g hyldeblomst
  • 15 g urter
  • 10 g oxalis
  • 10 g karse 

Fremgangsmåde

  1. Salt og timian drysses i en gastrobakke. Vask selleriene og placer dem i salten.
  2. Bag selleriene ved 160°C i 4 timer, indtil de er helt møre.
  3. Smelt det brunede smør, tilsæt vand og smag til med OSCAR® Stegt Smag krydderi og OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta.
  4. Hæld OSCAR® Signature Grønsagsbouillon Økologisk i en gryde, bring i kog, og smag til med OSCAR® Svampefond koncentrat.
  5. Skær toppen af sellerien og skrab den bagte selleri ud på en tallerken.
  6. Pynt sellerien og tilsæt lidt brunet smørsauce.
  7. Før servering hældes svampebouillonen ud over sellerien. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt for dit køkken, og det autentiske håndværk: OSCAR® Signature fond & bouillon er kogt efter klassiske opskrifter fra grundkøkkenet. Ben, grøntsager, krydderier og vand – og tilsat masser af tid.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium er skabt med kulinarisk forståelse for de moderne gastronomiske behov og med respekt for det traditionelle håndværk. OSCAR® Premium serien består af smagsgivende krydderpastaer.