Braiseret lammeskank

Braiseret lammeskank


Ingredienser

10 personer

  • 4 lammeskanke  
  • 2 løg, groft hakket  
  • 3 gulerødder, skåret i skiver  
  • 2 stilke bladselleri, skåret i skiver  
  • 3 fed hvidløg, knust  
  • 2 spsk tomatpuré  
  • 1 l vand  
  • 100 g OSCAR® Premium Lamme Jus Pasta  
  • 2 laurbærblade  
  • 4-5 kviste timian  
  • 1 spsk sorte peberkorn  
  • salt og peber  

Fremgangsmåde

  1. Krydr lammeskankene med salt og peber. Varm olien i en stor gryde eller stegegryde, og brun skankene godt på alle sider. Tag dem op og læg dem til side.
  2. I samme gryde tilsættes løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Sauter i 5-6 minutter, indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
  3. Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i yderligere 2 minutter. Deglacér med lidt vand og lad det koge ind til ca. det halve.
  4. Tilsæt resten af vandet, samt OSCAR® Premium Lamme Jus Pasta og rør godt rundt, så pastaen opløses. Læg lammeskankene tilbage i gryden sammen med laurbærblade, timian og peberkorn.
  5. Dæk gryden med låg og lad skankene braisere ved lav varme i ca. 2,5-3 timer, eller indtil kødet er mørt og slipper benet. Alternativt kan du braisere dem i en ovnen ved 160°C.
  6. Når skankene er færdige, tages de op af gryden. Sigt saucen og kog den eventuelt lidt ind for en mere koncentreret smag. Smag til med salt og peber.

Tip: Server de braiserede lammeskanke med den kraftige lammesauce og tilføj tilbehør som kartoffelmos, rodfrugtpuré eller polenta samt en frisk grøn salat.

Relaterede produkter