Braiseret lammeskank
Ingredienser
10 personer
- 4 lammeskanke
- 2 løg, groft hakket
- 3 gulerødder, skåret i skiver
- 2 stilke bladselleri, skåret i skiver
- 3 fed hvidløg, knust
- 2 spsk tomatpuré
- 1 l vand
- 100 g OSCAR® Premium Lamme Jus Pasta
- 2 laurbærblade
- 4-5 kviste timian
- 1 spsk sorte peberkorn
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Krydr lammeskankene med salt og peber. Varm olien i en stor gryde eller stegegryde, og brun skankene godt på alle sider. Tag dem op og læg dem til side.
- I samme gryde tilsættes løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Sauter i 5-6 minutter, indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
- Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i yderligere 2 minutter. Deglacér med lidt vand og lad det koge ind til ca. det halve.
- Tilsæt resten af vandet, samt OSCAR® Premium Lamme Jus Pasta og rør godt rundt, så pastaen opløses. Læg lammeskankene tilbage i gryden sammen med laurbærblade, timian og peberkorn.
- Dæk gryden med låg og lad skankene braisere ved lav varme i ca. 2,5-3 timer, eller indtil kødet er mørt og slipper benet. Alternativt kan du braisere dem i en ovnen ved 160°C.
- Når skankene er færdige, tages de op af gryden. Sigt saucen og kog den eventuelt lidt ind for en mere koncentreret smag. Smag til med salt og peber.
Tip: Server de braiserede lammeskanke med den kraftige lammesauce og tilføj tilbehør som kartoffelmos, rodfrugtpuré eller polenta samt en frisk grøn salat.