Matjessilltårta

Matjessilltårta


Sild anrettet med kartoffel- og æggekage smagt til med OSCAR® Grønsagsfond koncentrat. Pyntet med rogn, fennikel, radise og dild og serveret med flødeostcreme.

Ingredienser

10 personer

Kartoffel- og æggekage:

  • 100 g kogte kartofler
  • 0,4 dl hele æg
  • 1 dl fløde
  • 50 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat
  • olie til smøring af formen

Flødeostcreme:

  • 100 g flødeost
  • 50 g creme fraiche
  • 20 ml OSCAR® Røget Smag krydderi
  • peber

Pynt:

  • 10 stk marineret sildebidder
  • 1 stk fennikel, i crudite
  • 4 stk radiser, i crudite
  • ¼ bdt frisk dild
  • 50 g rogn 

Fremgangsmåde

  1. Skær kartofler i skiver.
  2. Pisk æg og fløde sammen. Tilsæt OSCAR® Grønsagsfond koncentrat.
  3. Hæld blandingen i en smurt springform (Ø26 cm) og bag i ca. 15-20 minutter ved 160 °C, indtil æggestanden har sat sig. Køl derefter af.
  4. Pisk creme fraiche, flødeost og OSCAR® Røget Smag krydderi sammen og smag til med peber.
  5. Pynt kartoffel- og æggekagen med sild, fennikel, radiser, dild og rogn. Anret med flødeostcremen. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Hent inspiration til velsmagende opskrifter og saucer, der kan serveres på julemenuen.