Saltet laks

Saltet laks


Saltet laks med OSCAR® Røget Smag krydderi og Hovmestersauce.

Ingredienser

10 personer

Laks:

  • 1 stk fersk laks
  • 50 g sukker
  • 50 g salt
  • OSCAR® Røget Smag krydderi

Hovmestersauce:

  • 100 g sød sennep
  • 25 g grov sennep
  • 30 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat
  • 50 g brun farin
  • 25 ml hvidvinseddike
  • 2 dl smagsneutral olie
  • dild 

Fremgangsmåde

Laks:

  1. Trim laksen og drys med salt og sukker blanding. Mariner 1 døgn (gerne i vakuum pose).
  2. Pensel med OSCAR® Røget Smag krydderi lige inden servering, og skær i tynde skiver.

Hovmestersauce:

  1. Pisk alle ingredienser sammen på nær smagsneutral olie og dild.
  2. Tilsæt olien i en tynd stråle mens du pisker/blender massen, så det bliver en ensartet cremet dressing. Tilsæt evt. hakket frisk dild lige inden servering.

Tip: Du kan bage laksen og efterfølgende pensle med OSCAR® Røget Smag krydderi for at opnå en konsistens af varmrøget laks. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Hent inspiration til velsmagende opskrifter og saucer, der kan serveres på julemenuen.