Saltet laks
Ingredienser
10 personer
Laks:
- 1 stk fersk laks
- 50 g sukker
- 50 g salt
- OSCAR® Røget Smag krydderi
Hovmestersauce:
- 100 g sød sennep
- 25 g grov sennep
- 30 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat
- 50 g brun farin
- 25 ml hvidvinseddike
- 2 dl smagsneutral olie
- dild
Fremgangsmåde
Laks:
- Trim laksen og drys med salt og sukker blanding. Mariner 1 døgn (gerne i vakuum pose).
- Pensel med OSCAR® Røget Smag krydderi lige inden servering, og skær i tynde skiver.
Hovmestersauce:
- Pisk alle ingredienser sammen på nær smagsneutral olie og dild.
- Tilsæt olien i en tynd stråle mens du pisker/blender massen, så det bliver en ensartet cremet dressing. Tilsæt evt. hakket frisk dild lige inden servering.
Tip: Du kan bage laksen og efterfølgende pensle med OSCAR® Røget Smag krydderi for at opnå en konsistens af varmrøget laks.
Relaterede produkter
Anvendt produkter
Se mereInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.
Inspiration
Jul med OSCAR®
Hent inspiration til velsmagende opskrifter og saucer, der kan serveres på julemenuen.