Vagtelsky med persille
Ingredienser
10 personer
- olie
- vagtelskrog og afpuds
- 100 g mirepoix af gulerod, løg og selleri
- 15 g tomatpuré
- 30 g OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion
- 1 l vand
- 100 g OSCAR® Premium Stegt Kyllingefond Pasta
- 1 laurbærblad
- 10 g sorte peberkorn
- salt og peber
- persilleolie
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde ved middelhøj varme. Tilsæt vagtelskrogene og brun dem godt på alle sider for at udvikle smagen.
- Tilsæt mirepoix og sautér i 4-5 minutter, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Rør tomatpuré i og lad det stege med i et par minutter.
- Tilsæt OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion og en 1/3 del vand i gryden. Lad dette koge ind til det halve, mens bunden af gryden skrabes med en træske for at løsne karamelliserede rester.
- Tilsæt resten af vandet, OSCAR® Premium Stegt Kyllingefond Pasta, laurbærblad og peberkorn. Lad det hele simre ved lav varme i 20 minutter.
- Sigt skyen gennem en finmasket sigte eller et klæde, og pres al væske ud af skrog og grøntsager. Hæld den siede sky tilbage i gryden og reducér den til ønsket koncentration. Smag til med salt og peber.
- Varm skyen op, lige før servering og pisk forsigtigt en smule persilleolie i, så skyen bliver let skilt og får en smuk grøn kontrast.
Tip: Saucen kan også skilles med en bitter olivenolie.