Vagtelsky med persille

Vagtelsky med persille


Serveringsforslag: Vagtel med asparges, forårsløg, persille, gulerødder og vagtelsky med persilleolie.

Ingredienser

10 personer

  • olie
  • vagtelskrog og afpuds 
  • 100 g mirepoix af gulerod, løg og selleri
  • 15 g tomatpuré
  • 30 g OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion
  • 1 l vand  
  • 100 g OSCAR® Premium Stegt Kyllingefond Pasta  
  • 1 laurbærblad  
  • 10 g sorte peberkorn
  • salt og peber
  • persilleolie

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op i en gryde ved middelhøj varme. Tilsæt vagtelskrogene og brun dem godt på alle sider for at udvikle smagen.
  2. Tilsæt mirepoix og sautér i 4-5 minutter, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Rør tomatpuré i og lad det stege med i et par minutter.
  3. Tilsæt OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion og en 1/3 del vand i gryden. Lad dette koge ind til det halve, mens bunden af gryden skrabes med en træske for at løsne karamelliserede rester.
  4. Tilsæt resten af vandet, OSCAR® Premium Stegt Kyllingefond Pasta, laurbærblad og peberkorn. Lad det hele simre ved lav varme i 20 minutter.
  5. Sigt skyen gennem en finmasket sigte eller et klæde, og pres al væske ud af skrog og grøntsager. Hæld den siede sky tilbage i gryden og reducér den til ønsket koncentration. Smag til med salt og peber.
  6. Varm skyen op, lige før servering og pisk forsigtigt en smule persilleolie i, så skyen bliver let skilt og får en smuk grøn kontrast. 

Tip: Saucen kan også skilles med en bitter olivenolie.