Vegansk mayonnaise...

Vegansk mayonnaise (basisopskrift)


Basisopskrift på en vegansk mayonnaise. Tilsæt smag efter ønske, prøv f.eks. med OSCAR® Røget Smag krydderi eller OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta.

Ingredienser

10 personer

  • 1 dl aquafaba (kikærtevand)
  • 10 g OSCAR® Premium Citron Pasta (eller anden syre)
  • 5 dl smagsneutral olie 

Fremgangsmåde

  1. Blend aquafaba og OSCAR® Premium Citron Pasta kort sekunder med en stavblender og tilsæt derefter olie i en tynd stråle.
  2. Bliver emulsionen for tyk kan du tilsætte en smule koldt vand.


Info: Vær opmærksom på at bindingsevnen af aquafaba kan variere afhængigt af om den er hjemmelavet eller fra dåse. Hvis du vil opnå en højere bindingsevne, kan du med fordel reducere din aquafaba.

Hvad er aquafaba?

Aquafaba afgives ved kogning af tørrede kikærter og bønner. Det er det du kender som den tykke væske fra kogelagen eller dåsen. Aquafaba har bl.a. den fantastiske egenskab, at den kan bruges som emulgator og er i stand til at binde fedtholdige og vandige opløsninger. Du kan godt bruge kikærtevandet fra dåsekikærter. 

Relaterede produkter

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium er skabt med kulinarisk forståelse for de moderne gastronomiske behov og med respekt for det traditionelle håndværk. OSCAR® Premium serien består af smagsgivende krydderpastaer.

Inspiration

Vegansk og vegetarisk

Hos OSCAR® er vi kompromisløse, når det gælder den gode smag - dette gælderselvfølgelig også når retterne skal være plantebaserede.